ADD MEG LESERINNLEGG FACEBOOK

I samme Situasjon!

 

Jeg har flere gonger spurt folk om å kunne bli med å delta på aktiviteter. Prøve noe nytt som kan få meg i andre tanker, men når jeg sliter så mye som jeg gjør nå, så er det ikke så lett å få med seg folk. Noen gonger har jeg flere gonger prøvd å tatt med meg folk til arrangementer, men de har blånektet fordi de ikke vil ha med meg å gjøre. Noen snur ryggen til meg. Jeg har aldri presset noen mennesker, men spurt på en høflig måte som viser respekt og ydmykhet. 

Noen gonger har jeg spurt folk om at de kan bli min nye venn, men det har ikke alltid fungert. En gong fungerte det, men da gikk den personen vekk fra meg noen uker senere. Han følte det var sikker feil å være venn med en som sliter. Jeg har følt at det hjelper å være i lag med folk, for at psyken min skal bli enda bedre. Jeg vil ha noen å snakke med, og det er ikke alltid lett å snakke med sin mor om hva du sliter. Jeg vil jo ikke gjøre henne mer engstelig enn det hun er, og jeg syns det er litt pinlig å snakke om selvmordstanker med sin mor. 

Grunnen til at jeg har denne bloggen er fordi det er mange som er i den samme situasjonen som jeg er i. Jeg vil hjelpe andre som sliter, og gjøre mitt beste for at andre skal ha det bedre enn meg. Det er vanskelig for meg å sette ord på ting, men på bloggen føler jeg at dette er en viktig kanal for å nå ut til de som sliter. 

Til de som leser denne bloggen håper jeg at denne bloggen kan nå ut til mange som sliter. Selv om det ikke hjelper så mye, så håper jeg at jeg kan gjøre litt for folk som er i den samme situasjonen. I går hadde jeg stemmer i hode som fortalte meg at jeg skulle utføre totalitære handlinger mot uskyldige folk, og det er slike stemmer som kommer igjen og igjen når jeg er alene. 

Tanker og handlinger er helt to forskjellige ting, men uansett så skader det meg psykisk. Jeg vil ikke gå fra en psykisk person til en massemorder. Jeg vil gå fra en psykisk person til en som kan hjelpe andre, og gjøre hverdagen positivt til andre som ikke har det så godt. 


8 kommentarer

Anastasia

12.05.2013 kl.19:56

Veldig kjedelig å høre om de som snur ryggen til deg istedenfor å løfte deg opp en måte. Det er i slike situasjoner at man trenger folk rundt seg og trenger noen som kan være der for en. Og de som snur ryggen til deg, slike folk er ikke menneskelig trur jeg og da finner man jo fort ut hvem som er hvem. Syns det er veldig fint at du deler dette på bloggen, hvor andre kan lese, trur det hjelper ganske mange å se at de ikke er alene. :)

sharkie

12.05.2013 kl.20:46

Kjære deg. Jeg fikk veldig vondt av å lese bloggen din, for jeg vet hvor tungt det er å være deprimert og ikke ha noen å støtte seg til.

Jeg vil råde deg til å prøve å få hjelp. Personlig syns jeg det var veldig fint å prate med psykiatrisk sykepleier. Det er gratis, og det er veldig fint å ha noen å snakke med som ikke kan dømme deg eller vær slem med deg. Det gjorde en veldig tung periode for meg mye enklere å takle, og jeg fikk tømt mange vonder tanker så jeg slapp å holde dem inne så de gjorde meg mer syk.

Også vil jeg tipse deg om å prøve å få noen venner på internett. Det har jeg hatt i mange år, og det syns jeg også har hjulpet veldig. Det er koselig å ha noen å prate med, å gjøre morsomme ting sammen med (man kan jo spille spill sammen, skype osv).

Og det at du ikke vil gjennomføre disse tankene er jo ett tegn på at det er bare tanker. skumle tanker, men alle mennesker har dem en gang i blant. Prøv å fokuser på noe positivt i stedet, eller distraher deg på noe annet vis. Om du ikke har mennesker som vil være sammen med deg, så kanskje videospill, filmer, eller en hobby er noe som kan hjelpe? :)

Du skal bare sende meg melding her på blogg.no om du trenger å prate litt. stor klem til deg, dette klarer du, for du er sterk!

Siste Liv

12.05.2013 kl.20:52

Takk skal du ha! Det var veldig kjekt å høre at jeg kan få sende melding til deg når jeg trenger noen å prate med. TUSEN TAKK!

Jeg går til psykiatrisk sykepleier, men ikke alltid det hjelper heller desverre....

sharkie

12.05.2013 kl.20:54

Det skulle bare mangle, vi mennesker må jo hjelpe hverandre :) og vil på forhånd si at du må ikke bli bekymret om jeg ikke svarer med det samme,jeg har ganske mye å gjøre, men vit at jeg skal svare så snart jeg kan :)

Kanskje det vil hjelpe å ta steget videre og gå til psykolog i stedet? også vil jeg anbefale kognitiv terapi, som gjorde underverker for meg. Sjekk ut boken "Tenk deg glad", det virker faktisk :)
uffa meg.. vet liksom ikke hva jeg skal kommentere jeg..

Siste Liv

12.05.2013 kl.20:56

Selvsagt! Det var veldig snilt av deg ;)

Har tålmdighet :) SKal sjekke ut den boken :)

Camilla Melø Arntsen

12.05.2013 kl.22:06

Sv: Åh, tusentakk! :D

Herlighet.. Fikk kjempe vondt i meg av å lese dette og bloggen din. Er så utrolig kjipt at man ikke har noe som man kan støtte seg til.

Utrolig dumt at folk ikke støtter og hjelper deg opp, når du virkelig trenger det. Synes det er kjempe trist for deg. Tror du er en kjempe herlig person og fortjener nok ikke å ha det slikt. Synes det er supert at du tørr å dele dette og blogge om det. Også hjelper det kanskje med deg med at du deler dette. Du er kjempe sterk.

siw

15.05.2013 kl.03:13

Kjenner så godt til det med venner.. Tør aldri å åpne meg for folk, for jeg er så redd for å miste dem..

Skriv en ny kommentar

Siste Liv

Siste Liv

21, Haugesund

Er en 21 år gammel gutt som har depresjoner og sliter mye med å akseptere meg selv. Denne bloggen handler om mine følelser og håper det kan være til hjelp til andre som sliter. Kontakt eller send et leserinnlegg til slpost@live.no

FØLG HER:

Kategorier

Arkiv

hits