ADD MEG LESERINNLEGG FACEBOOK

Folk som sliter må åpne seg mer!

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER

 

Det er ikke lett, og det har jeg erfart gjennom min tid når jeg har slete så mye med min psyke. Det er ikke lett å være åpen ovenfor hverandre, men jeg skal skrive under på at det hjelper så mye. Har du venner som du kan stole på, så kan du fortelle det til dem. Jeg har hatt en del venner som har kommet til meg og fortalt om sine problemer, og jeg har vært åpen for å høre hva problemet er. Jeg blir ikke sint når folk forteller om sine problemer, jeg blir bare lei meg og prøver så godt jeg kan for å hjelpe. 

Det er viktig å åpne seg mer om din psyke. Du trenger ikke fortelle alt, men fortell det som plager til deg. Fortell til noen i din familie - Når man har en familie så må du vite at de er veldig glad i deg og gjør alt for at du skal ha det bra i livet ditt. Du er en skatt som ikke kan erstattes, en skatt som er så dyrebar at det koster deg dyrt og hellig dersom du ikke snakker med noen. 

Jeg vet at det er mange i verden og i min kommune som sliter. Men husk at hver person du møter i gaten, butikkene eller andre offentlige plasser har sine psykiske problemer. Det er ikke en person som ikke vil slite psykisk, men hvis man skal tenke langvarik mental syke så er det ikke alle som gjør det. 

Jeg vil at flere skal åpne seg mer for at DU SKAL få den hjelpen du trenger. Jeg kan huske første gongen da jeg ikke tørte å fortelle, men ble en måte avslørt da min tante så ansiktsuttrykket mitt.  Hun spurte; "Jeg ser du ikke har det så godt ut. Du ser så fortvillet ut, sliter du?" Jeg visste at jeg kunne slite og hun var positiv hele tiden, så jeg følte meg trygg da jeg snakket med henne. 

Hvis man vil ha en god psyke så er det ikke lurt å fortelle til alle at du sliter mye, men det er viktig at du fortelle til dem du stoler på. Jeg har full forståelse hvorfor ikke folk åpner seg mer, men det er verdt et forsøk. Jeg vet at det hjelper mye og dette må du bare tro på meg, for du vil ha en bedre fremtid. 

 

 

9 kommentarer

r0tt3r3ng

08.07.2013 kl.19:12

Helt enig! Å det handler jo veldig mye om å bygge opp tillit.
Helt enig. Det er viktig at man åpner seg mer. Mange tror at det hjelper å stenge det inne, men det er før de vet hvordan det er å være åpen!

freakdeeluxe

08.07.2013 kl.19:57

Første gangen jeg bestemte meg for å åpne meg helt når jeg var innlagt så fikk jeg bare beskjed om at de ikke trodde på meg og masse annet. Det var en psykolog & lege som sa. Etter det har jeg ikke turt det :(

PaniskPanikk

08.07.2013 kl.20:06

Jeg synes så synd på deg:( Hold deg sterk!

camilovesalmosteverything

08.07.2013 kl.20:41

Enig. Det er ikke så lett..

oombre

08.07.2013 kl.21:43

Bra skrevet! Jeg begynte faktisk å vurdere å åpne meg litt mer...

Rebecca

08.07.2013 kl.23:09

Så sant så sant :)

knutty1971

09.07.2013 kl.09:01

Når jeg måtte veggen i 2002 bestemte jeg meg for å være åpen om at jeg hadde møtt den, og at jeg hadde angst, depresjoner og utviklet en fobi mot offentlig transportmidler. Min erfaring er at jeg ble møtt av reaksjoner som både var positive og negative. De som var positive var de menneskene som var åpne og/eller hadde hatt problemer før eller som kjente noen som slet. De som var negative var derimot de som mente at man ikke skulle snakke om slik eller som var "superperfekte" mennesker som aldri har hatt en dårlig dag.

Jeg tror at man selv må finne ut om man vil være åpen om sine problem eller ikke. Det er både fordeler og bakdeler med begge valgene - og så får man stå får de valgene man tar. Man skal være sterk for åpne seg og man må være forbredt på at folk vil kunne se på deg som en "syter" og andre ord i negativ retning (slik som jeg opplevde det - og det sårer veldig å få slengt slike ord i ansiktet), men man vil også oppdage at det er flere rundt deg enn du tror som har hatt problemer som kan være til støtte.

Jeg synes de som står frem med sine problemer er tøffe, men jeg kan også forstå de som velger å holde "kortene" tett til brystet.

Hobbybloggeren.blogg.no

09.07.2013 kl.13:00

Så flott skrevet ;)

Skriv en ny kommentar

Siste Liv

Siste Liv

21, Haugesund

Er en 21 år gammel gutt som har depresjoner og sliter mye med å akseptere meg selv. Denne bloggen handler om mine følelser og håper det kan være til hjelp til andre som sliter. Kontakt eller send et leserinnlegg til slpost@live.no

FØLG HER:

Kategorier

Arkiv

hits